The very edge of existence...
[ DARK GLOBE ]
Blog
subota, travanj 25, 2009
     FEMA – Federal Emergency Management Agency – Savezna agencija za upravljanje hitnim slučajevima – osnovana je 1979. godine predsjedničkom direktivom Jimmia Cartera. Zanimljivost ove agencije je da iz godine u godinu dobiva sve više ovlasti i povećanje proračuna. Također raznim predsjedničkim direktivama, posebice za vrijeme Busheve administracije, u uvijetima bilo kakve krizne situacije, postoji mogućnsost redirekcije ogromne ovlasti i resursa upravo u ruke ove agencije. Tako FEMA u uvijetim kriznih situacija (a krizne situacije za FEMA-u su širok pojam, od potresa, požara, uragana i poplava do virusne pandemije, terorističkih napada, rata i civilnih nemira) može zaplijeniti privatnu imovinu, mobilizirati i rukovoditi vojnim i policijskim stukturama, rukovoditi evakuacijama i smještajem civila.
     Upravo se u evekuaciji i smještaju civilnog stanovništva krije najveći ključ teoretičara zavjere. FEMA je u posljednjih desetak godina bila vrlo vrijedna obnavljajući stare koncentracijske kampove za potrebe 2. svjetskog rata, gradeći potpuno nove kampove, te prenamjenjujući stare zračne baze američke vojske u najveće kampove kakve danas posjeduje, sa kompletnom zračnom, cestovnom i želježničkom infrastrukturom. Tako je danas više od 200 ovakvih kampova pod upravom FEME u koje se može smjestiti 5-10 milijuna ljudi, a neki izvori tvrde čak i 50 milijuna.     No situacija je u zadnjih nekoliko mjeseci dospjela i pod oko šire javnosti. Prije svega alternativni mediji već godinama upozoravaju na „potajnu“ izgradnju ovih kampova, dok mainstream mediji o dotičnom ne prenose ništa. Sve donedavno. FOX News je uposlivši Glenna Becka počeo prenositi zanimljive priče koje su do prije samo nekoliko mjeseci bile rezervirane isključivo za alternativne medije i konspirativne forume. FOX News je izrazito konzervativna televizija koja podžava republikance, a na sve moguće načine želi diskreditirati demokrate. Upravo je i promjena vlasti u siječnju (Bush – Obama) stavila FOX News u oporbu, pa su pokrenuli žestoku kampanju kritiziranja Obame i demokrata. Posao je pao na Glenna Becka koji se izgradio kroz radio show i talk-show na CNN televiziji. U svom radu većinom se doticao rubnih tema čime je pridobio i poklonike konspirativnih teorija – prije svega tema monetarnog sustava i zakonitosti FED-a. Mnogo puta u njegovim emisijama gostovali su Ron Paul i Peter Schiff koji su oštro kritizirali smjer u kojem se ekonomija kreće i napominjali da SAD-om gospodari manipulntski bankarski sustav. Promjenom vlasti u SAD-u FOX News doveo je Glenna Becka pod svoje okrilje i dao mu izgleda odrješene ruke. Tako je i tema o FEMA kampovima došla na mainstream medije. Uglavnom, Beck je najavljivao emisiju u kojoj će se pozabaviti FEMA kampovima, ali na kraju ta emisija nikad nije emitirana. U prvom videu Beck je gost u popodnevnom talk-showu na FOX Newsu i najavljuje spornu emisiju (od druge minute):     Iste te večeri, kada se sporna emisija trebala emitirati, Beck je posustao, emisija nije bila emitirana, a objašnjenje je bilo da njegova ekipa još uporno radi na prikupljanju materijala kako bi se cijela materija kvalitetno prezentirala. Iznenađuje način na koji je Glenn Beck priopćio široj javnosti da od emisije neće biti ništa zasada (najavio ju je kroz par dana):     Do danas, emisija s tom tematikom nije emitirana.

     Izgleda da i Glenn Beck nema potpuno odrješene ruke, manipulacije medijima su gotovo činjenica, a nekome se ne sviđa kakve se informacije puštaju u javnost.

     No, Alex Jones koji vodi popularnu konspirativnu radio emisiju nema takvih ograničenja. On je na svoju ruku napravio video snimak plastičnih kovčega u blizini jednog takvog FEMA kampa, i to njih stotine tisuća. Nevjerojatno, ali istinito. FEMA se izgleda priprema za događaj koji će polučit veliki broj smrtnih slučajeva, ili kako bi oni to rekli – samo žele biti spremni u slučaju bilo kakvog „hitnog“ slučaja.Još jedan video kovčega koji se pripisuje FEMA-i:     Uglavnom, na YouTube-u postoji još nekoliko video uradaka o FEMA kampovima, pa ako vas ovo zanima, slobodno potražite sami.

     FEMA kampovi su realnost. Možda su teoretičari zavjera napuhali cijelu priču, ali previše je ta cijela priča obavijena velom tajnovitosti, jer mainstream mediji šute, dužnosnici odbijaju bilo kakvu raspravu, a alternativna zajednica bruji o tome. Ono što zabrinjava je upravo FOX News i Glenn Beck koji je trenutno najgledaniji preko bare. On otvoreno govori o mogućnosti uvođenja izvarednog stanja u SAD-u, najavljuje propast ekonomije i formiranje fašističke policijske države kao posljedicu građanskog rata. Organizira prosvjede (popularne tea-party) širom SAD-a i tako „huška“ narod na „neposluh“ i konkretnu akciju. Kao rezultat njegovih akcija, može se zaista dogoditi da nekolicina američkih građana prione nasilnim metodama koji će poslužiti kao izlika i povod upravo onome što Beck i najavljuje. A možda je Beckov zadatak upravo to. Pogledajte još Beckovih emisija na YouTubeu, čovjek je zanimljiv, ali i opasan.
darkglobe @ 00:27 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Oglasi
Index.hr
Nema zapisa.